חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

אייבי טרנס לוגיסטיקה בע"מ ואח' נ' LTD CARGO EXPRESS QUALITY ואח'

תאריך פרסום : 25/03/2012 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
28778-06
21/03/2012
בפני השופט:
מרדכי בן-חיים

- נגד -
התובע:
אייבי טרנס לוגיסטיקה בע"מ
הנתבע:
1. LTD CARGO EXPRESS QUALITY
2. HK) FORWARDING EXPRESS QUALITY
3. WANG RAYMOND
4. LUCK KEN
5. ZAHNG ARTHUR

פסק-דין

פסק דין

א.התובענה ובעלי הדין

1.התובעת חברה רשומה בישראל המעידה על עצמה כמי שעוסקת בשילוח בינלאומי ושינוע מטענים, הגישה נגד חמשת הנתבעים תביעה כספית בעיקרה אשר בבסיסה הטענה כי התקיימה בין התובעת לנתבעים מערכת יחסים מסחרית לביצוע חוזים של הובלה ימית ו/או שילוח מטענים בעיקר בקו הובלה מסין לישראל.

המצאת כתב התביעה מחוץ לתחום השיפוט הותרה בהחלטה מיום 14.9.08.

2.תביעת התובעת נסובה על מספר אירועים ורכיבי נזק כדלקמן:

2.1פגיעה במוניטין התובעת וחשיפת סודות מסחריים שלה לחברה מתחרה.

2.2עיכוב מטענים שנשלחו ללקוחות התובעת מסין לישראל בשל המחלוקת בעניין היבואן סטוצי (להלן: "עניין סטוצי") והיחלצותה של התובעת "לפדות" את המטענים.

2.3עיכוב מטענים שנשלחו מסין לישראל בשל המחלוקת סביב משלוח מטען מחברה בולגרית שייצאה מטען לסין (להלן: "עניין החברה הבולגרית") וכפיית התובעת לפדות מטענים של לקוחותיה.

2.4תשלום יתרת חוב.

כמו כן עתרה התובעת למתן צו למניעת השימוש על ידי הנתבעים בשמה של חברה משותפת בשל ALBETRANS LTD HK (להלן: "החברה המשותפת") אך עתירה זו נמחקה כאמור בהחלטתי מיום 4.11.07 על יסוד הסכמת התובעת.

3.בכתב התביעה הגדירה התובעת את הנתבעים וזיקתם למערכת היחסים המסחרית, כדלקמן:

3.1הנתבעת 1 – חברה לשילוח בינלאומי שעבדה עם התובעת כקבלן משנה.

3.2הנתבעת 2 – חברה קשורה לנתבעת 1 שמקום מושבה בהונג-קונג ומשמשת סניף ראשי של נתבעת 1 בהונג-קונג.

3.3נתבע 3 (להלן: "ריימונד") הוגדר כמנכ"ל ו/או בעל השליטה בנתבעות 1 ו/או 2.

3.4נתבע 4 (להלן: "קן") הוגדר כמנהל המכירות של הנתבעות 1 ו/או 2.

3.5נתבע 5 (להלן: "שאנג") הוגדר כמנהל השילוח הימי בנתבעות 1 ו/או 2.

ב.עיקר טענות התובעת

1.התובעת טוענת כי כעשר שנים קודם להגשת התביעה, התקשרה בהסכם בעל-פה עם נתבעת 2 לפיו שימשה האחרונה כקבלן משנה לצורך יישום חוזי הובלה ו/או שילוח מטענים מסין לישראל שבהם התקשרה התובעת עם לקוחותיה.

2.להלן נטען כי על פי בקשת נתבעת 2 העבירה לה התובעת נתונים מסחריים וסודיים ובכללם שמות לקוחות התובעת, אנשי קשר, מחירי הובלה ימיים וכו' (להלן: "רשימת לקוחות וספקים") אשר התובעת הגדירה כמידע סודי שבקניינה (להלן: "המידע הסודי").

3.התובעת טוענת כי בחודש ספטמבר 2005 הודיעה לה הנתבעת 2 על הפסקת שירותיה לתובעת בשל מה שנטען העדר רווחיות בקו ההובלה מסין לישראל.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ